Hoe mogen we je helpen?

Een allrisk inboedelverzekering - Is dit nodig?

Waarom kiezen voor de allrisk inboedelverzekering met uitgebreide dekking en inclusief zelf veroorzaakte schade?

Je verzekert je inboedel tegen bijvoorbeeld brand en inbraak. Je kunt ook kiezen voor een ruimere dekking tegen een hogere premie.

Net als je auto kun je ook je inboedel allrisk verzekeren. De meeste inboedelverzekeringen zijn zogenaamde extra uitgebreide verzekeringen. De allrisk verzekering betaal je een hogere premie voor, maar de dekking is ook veel ruimer. Is het verstandig om over te stappen naar de ruimere dekking?

Welke dekking mag je verwachten van de extra uitgebreide inboedelverzekering?

De grootste gevaren voor je inboedel zijn brandschade en schade na een inbraak. De extra uitgebreide inboedelverzekering vergoedt de schade door deze oorzaken, plus nog een aanvullende lijst van dekkingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan schade ontstaan door:

  • Bliksem en inductie (elektrische ontlading zonder een blikseminslag in het huis zelf)
  • Storm
  • Ontploffing
  • Waterschade (overstroming is uitgesloten)
  • Vandalisme
  • Omvallen van kranen en bomen op de woning
  • Schroeien en smelten

Wat voegt de allrisk inboedelverzekering toe?

Met de allrisk inboedelverzekering krijg je bijvoorbeeld ook schade vergoed die is aangericht door jezelf. Je verplaatst je nieuwe 65 inch tv en je laat het toestel per ongeluk vallen. In de extra uitgebreide inboedelverzekering is dit niet verzekerd, maar in de allrisk verzekering wel. Verzekerd zijn alle van buitenkomende onheilen. Het komt erop neer dat bijna alle schadeoorzaken verzekerd zijn.

Uiteraard hebben verzekeraars wel uitsluitingen in de polisvoorwaarden opgenomen. Schade door bijvoorbeeld opzet en natuurrampen is niet meeverzekerd. Ook schade ontstaan door roekeloosheid is vaak uitgesloten. Schade door slijtage is ook niet verzekerd.

Let wel goed op de beperkingen

Verzekeraars kunnen het voordeel van de allrisk inboedelverzekering wel beperken door het opnemen van een hoog verplicht eigen risico. Of verzekeraars sluiten kwetsbare onderdelen van de inboedel uit voor de dekking. Het kan gaan om smartphones, laptops en tablets. In de afgelopen jaren kregen verzekeraars veel claims op de allrisk inboedelverzekering gericht op elektronica, hierdoor zijn ze voorzichtiger geworden met het bieden van een ruime dekking voor bijvoorbeeld smartphones. Win dus wel advies in voordat je kiest voor een verzekeringsvorm.

De belangrijkste dekkingen zitten ook in de extra uitgebreide inboedelverzekering

De inboedelverzekering sluit je af om de belangrijkste gevaren af te dekken. Hiervoor hoef je niet voor de duurdere allrisk inboedelverzekering te kiezen. Toch ben je blij met de ruimere dekking als je een schade krijgt die niet verzekerd is in de extra uitgebreidere inboedelverzekering. Onze adviseurs kunnen samen met jou bespreken wat voor jou en je inboedel de beste verzekeringsvorm is.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 01-12-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie